#009F95
1
0
107

La Junta Local de Seguretat aprova el nou protocol per a la protecció de víctimes de violència de gènere

L’anterior protocol de l’any 2006 no preveia les necessitats de la societat actual

La Junta Local de Seguretat de Nules s’ha reunit, amb sessió extraordinària, per a aprovar el nou Protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, ja que l’anterior data de l’any 2006 i no preveia les necessitats de la societat actual, “per la qual cosa era necessari i de gran importància que el protocol s’adaptara a la situació actual per tal de garantir al màxim la seguretat de les víctimes. Aquesta actualització es va aprovar en el Ple del mes d’abril però per a ser efectiva havia d’aprovar-se en Junta Local de Seguretat”, explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

Un dels principals punts que preveu el nou protocol és la participació de la Policia Local en l’execució i seguiment de les mesures judicials per a la protecció de víctimes de violència de gènere, “els agents de la Policia Local poden dur a terme un paper important sempre, clar està, amb coordinació amb les forces i cossos de seguretat implicats per a aconseguir optimitzar recursos i proporcionar una protecció efectiva a les víctimes”, comenta David García.

Amb aquest protocol es posarà en marxa la Mesa de Coordinació per a la Violència de Gènere com un dels mecanismes de coordinació policial. Aquest òrgan estarà compost pel comandant de la caserna de la Guàrdia Civil i pel cap de Policia Local, i serà l’òrgan encarregat del seguiment i de l’aplicació del contingut de l’actual protocol, que es reunirà amb caràcter mensual.

Cal destacar que el nou Protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere ja està en vigor; per tant, a hores d’ara hi ha una major col·laboració i coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local per a la protecció de les víctimes de violència de gènere de la població.

Etiquetes