#
13
0
17

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador entrega a la consellera d’Agricultura més de 13.000 signatures

En la reunió celebrada s’ha tractat la figura de qualitat de la clementina de les comarques de Castelló

Representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’han reunit en el dia d’avui amb la consellera d’Agricultura, Elena Cebrián, a la qual han fet entrega de 13.400 signatures amb les quals demanen major defensa dels drets dels citricultors, en especial del sector citrícola de la província de Castelló.

“L’objectiu d’aquesta reunió és que la plataforma siga escoltada per  la institució que representa els interessos dels llauradors a la nostra comunitat, de la mateixa manera que vam fer amb l’entrega de les signatures al director general de Sanitat i Seguretat de la Comissió Europea en el viatge fet a Brussel·les el passat mes de setembre. De fet la pròxima setmana hi ha prevista una visita a responsables del Ministeri d’Agricultura per a fer-los entrega de les signatures”, explica César Estañol, portaveu de la plataforma.

Amb aquesta actuació es compleix un dels acords presos per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que de manera periòdica es reuneix a Nules.

Per altra banda, la reunió ha servit també per a exposar a la consellera  d’Agricultura la necessitat d’un estudi per a fomentar i posar en marxa una figura de qualitat per a la clementina de les comarques de Castelló, de fet des de la plataforma es considera que la producció de les clementines de la província té unes característiques peculiars que la fan diferent a la resta de clementines que es produeixen al territori espanyol.

“Hem aprofitat aquesta trobada per a  tractar un tema de gran importància per a la plataforma com és la creació de la figura de qualitat. La consellera  d’Agricultura ha sigut receptiva a l’exposició i s’ha compromés a traslladar-nos la postura de la Conselleria d’Agricultura en relació amb aquest assumpte en un termini prudencial”, conclou Estañol.

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador està integrada per representants dels diferents sectors que formen la citricultura a la província de Castelló, en especial aquells que estan relacionats amb la clemenules, com els sindicats agraris FEPAC i la Unió de Llauradors; l’Associació l’Autèntica de Nules; associacions locals de llauradors; Sindicat Central de Reg; Intercoop Comercial; i Asociex que ha signat l’escrit que es presentarà a Brussel·les. A més també estan representats diferents ajuntaments de la comarca de la Plana Baixa com ara Nules, la Vilavella, Betxí, la Llosa, la Vall d’Uixó, Borriana o Moncofa.          

Etiquetes