#
13
0
17

Localitzat el focus de mosquits que afecta la zona del camp de futbol

L’Ajuntament aplicarà l’ordenança per a poder intervindre en propietats privades

L’empresa adjudicatària, Lokímica, que porta a terme els tractaments contra els mosquits a la població de Nules ha detectat el focus que afecta la zona del camp de futbol, aquest focus es troba a la bassa d’una propietat privada, per la qual cosa des de l’Ajuntament s’ha procedit a fer les gestions pertinents per a poder eradicar-lo.  

El regidor de Sanitat, Antonio Romero, comenta que “ens han arribat moltes queixes d’usuaris del camp de futbol i de veïns i veïnes de la zona que han portat que l’empresa, després d’inspeccionar la zona, haja localitzat el lloc on està el focus de mosquits. Així en tractar-se d’una propietat privada l’Ajuntament no pot fer el tractament corresponent, per la qual cosa hem iniciat les actuacions escaients per a posar-nos en contacte amb el propietari i si no se’n fa càrrec haurem d’aplicar l’ordenança”.

L’Ajuntament de Nules té des de l’any 2016 una ordenança municipal per a la prevenció i control dels mosquits i particularment dels mosquits tigre. Aquesta ordenança preveu diferents supòsits en els quals pot tindre potestat sancionadora amb infraccions que van de 60 a 1.200 euros.

“Estudiarem l’aplicació de l’ordenança en els casos en què l’interés general ens permeta i sempre que no es puga aplicar la via administrativa o l’incompliment d’aquesta, atés que els principals focus es troben en propietats privades en les quals l’Ajuntament no té competències per a poder fer-hi els tractaments”, matisa el regidor de Sanitat.

Cal recordar que l’Ajuntament de Nules reparteix de manera gratuïta pastilles de clor per a basses, “per a eradicar les plagues de mosquits és molt important que la ciutadania hi col·labore, per la qual cosa inste els veïns i veïnes amb basses o solars a prendre les mesures corresponents per a evitar focus de mosquits”, conclou Romero.  

Etiquetes