#009F95
1
0
107

Nules canvia la denominació de dos carrers del municipi

El carrer de la Séquia és ara de l’Escultor Esteve Edo i el carrer de la Rambleta s’anomena del Doctor José Jaime Canós

L’Ajuntament de Nules ha canviat la denominació de dues vies públiques de la localitat, en concret aquest canvi correspon al carrer de la Séquia, que ara s’anomena de l’Escultor Esteve Edo, i al carrer de la Rambleta, que es diu del Doctor José Jaime Canós.

Aquest reanomenament es va aprovar en la sessió plenària del passat mes de març, “vist que en l’actualitat el nostre municipi no té carrers o vies pendents d’assignar nom, és la raó per la qual hem canviat la denominació de dos carrers com són Séquia i Rambleta pel de dues persones que han aportat molt a Nules, cadascuna en la seua tasca professional”, explica l’alcalde de Nules, David García.

L’escultor José Esteve Edo, natural de València, ha sigut un dels màxims exponents de l’escultura valenciana, de fet l’Ajuntament de València el va nomenar fill predilecte i la Generalitat Valenciana li va atorgar la Distinció de Mèrit Cultural. Les seues obres no sols ocupen espais públics al carrer, sinó també als museus com el Sant Pius V a València, el de Singer-Laren a Holanda, la Camón Aznar de Saragossa o el Garibaldi-Brag de Portugal.

Però la seua relació amb el seu mestre Enrique Giner va fer que quan es va projectar el Museu de Medallistica Enrique Giner fóra un dels escultors que primer va expressar el seu desig que la seua obra estiguera a Nules, “a la plaça del museu està instal·lada la seua obra Niña de las coletas, Premi Nacional d’Escultura de 1968 i moltes altres escultures; també es troba al nostre municipi la Piedad, que presideix el cementeri nou; San José con el Niño i La Sang, que ix en processó pels nostres carrers a Setmana Santa i que es troba a l’església de la Immaculada. Creiem que les donacions fetes a Nules, que formen part del patrimoni local, han de tindre un reconeixement per la qual cosa hem pensat en el seu nom per a anomenar l’antic carrer de la Séquia”, comenta l’alcalde de Nules.

Per altra banda, José Jaime Canós és un reconegut metge fill de Nules que en la seua trajectòria professional s’ha dedicat a ajudar desinteressadament molts veïns de la localitat, “cal destacar, de manera especial, el seu factor humà i la seua implicació en l’ajuda no sols als malalts si no també a qualsevol persona desfavorida. És una persona compromesa que forma part de diferents institucions educatives, sanitàries i socials d’àmbit nacional, provincial i, com no, local. Per això, hem considerat que el carrer de la Rambleta havia de canviar-se i reanomenar-lo del Doctor José Jaime Canós, una persona il·lustre i molt estimada pels veïns de Nules”, matisa David García.

Etiquetes