#009F95
1
0
107

Nules demana la col·laboració ciutadana per a previndre la proliferació de mosquits

Enguany es posarà en marxa la lluita biològica com a mesura nova de prevenció

La Regidoria de Sanitat ha explicat les diferents mesures de prevenció que s’estan portant a terme contra la proliferació de mosquits. “El més important és la col·laboració ciutadana per a poder actuar de manera ràpida i eficaç. Per la qual cosa, demanem que quan qualsevol veí o veïna detecte un focus de mosquits o els piquen que telefonen a la Policia Local 964 67 01 64 o al Departament de Sanitat 964 67 00 01 extensió 126 i  que indiquen dia i zona, i, en el cas d’haver picada, hora i un número de telèfon de contacte, perquè l’empresa encarregada puga actuar en eixe lloc abans de 24 hores. També poden utilitzar l’app de l’Ajuntament, una eina molt útil per a indicar qualsevol incidència relacionada amb els mosquits”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

A més, enguany es posarà en marxa la lluita biològica com a mesura nova de prevenció. S’instal·laran sis o set caixes niu per a rates penades o aus depredadores en diferents punts, “volem comprovar l’eficàcia i el funcionament d’aquesta mesura que serà complementària al tractament que fa l’Ajuntament”, matisa el regidor de Sanitat.

Aquesta temporada també es continuarà actuant mitjançant la pintura antimosquits als embornals; sobre això Romero comenta que “l’any passat es va fer a la zona de la vila, enguany ho farem al barri de Sant Xotxim i tenim previst per a 2018 pintar al barri de Sant Joan”.

L’empresa Lokímica està tot l’any fent treballs de prevenció, però des de l’Ajuntament s’està esperant que els terrenys ubicats a la zona humida i inundable, que encara tenen aigua estancada de les últimes pluges, se sequen per a enviar cartes als propietaris perquè els netegen.

Per altra banda, s’ha demanat als propietaris dels solars de la zona de la platja amb canyís que els netegen perquè dificulten el tractament contra els mosquits que realitzen els treballadors de l’empresa.

L’Ajuntament de Nules ja té l’aprovació per la Direcció General de Salut Pública del Pla d’Aplicació Aeri per si es dóna el cas de presentar-se una plaga important. No obstant això, l’empresa si ho estimà oportú pot fer el tractament aeri que considere.

De la mateixa manera que l’any passat, es farà una campanya de conscienciació ciutadana que explicarà les actuacions que cal fer per a la prevenció dels mosquits amb díptics, xarrades i tallers enfocats a tots els sectors de la població.

Etiquetes