#
13
0
17

Nules es consolida com a referent del moviment citrícola a la província

L'Associació Local de Llauradors constitueix la junta i les comissions de treball

Nules es consolida com a referent del moviment del sector citrícola a la província de Castelló. Des de la celebració del XIII Congrés de Citricultura de la Plana, a finals del mes de gener d’enguany, són moltes les accions que s’han dut a terme per tal de defensar els drets dels llauradors, “i per això s’està treballant a constituir una agrupació provincial que naix, principalment, de la iniciativa de l’Associació Local de Llauradors”, ressalta el regidor d’Agricultura, César Estañol.

L’Associació Local de Llauradors de Nules es va reunir en assemblea general per a posar en marxa els instruments de funcionament amb la constitució dels membres de la junta i de les comissions de treball.

Aquesta associació té diversos objectius, entre els quals destaca la defensa dels interessos comuns dels llauradors de Nules en relació amb les seues terres en el terme municipal, així entre les seues inquietuds estan la senyalització de camins, l’arreglament de camins rurals, tindre un servei de guàrdia rural per a previndre robatoris, entre altres problemàtiques del sector. El regidor d’Agricultura i membre de la junta de l’associació, comenta que “fins ara hi ha 250 inscrits, es tracta d’una associació lliure i autònoma, oberta a qualsevol associació, comerç o cooperativa local; a més, en pocs mesos s’ha convertit en l’embrió del projecte a escala provincial que s’està realitzant per a defensar els drets dels llauradors”.

Altres dels objectius plantejats en aquesta assemblea general són potenciar la figura de qualitat per a la clemenules; promoure l’associacionisme treballant amb altres associacions locals de llauradors per a constituir una agrupació provincial de llauradors, de fet hi ha poblacions de la comarca de la Plana Baixa que han començat a crear les seues associacions locals com ara Moncofa, les Alqueries, la Vilavella, Betxí, Onda o Borriana; i consensuar accions reivindicatives i contundents per tal que les institucions públiques europees, nacionals i autonòmiques tinguen en compte els drets i la problemàtica dels llauradors de la província de Castelló.

En l’assemblea general de l’Associació Local de Llauradors de Nules es va repartir el full de recollida de signatures consensuat per les associacions locals de llauradors, organitzacions agràries, cooperatives, ajuntaments i altres membres que formen la Plataforma per la Dignitat del Llaurador perquè els interessats la signen.  

El full de recollida de signatures estarà al registre de l’Ajuntament de Nules perquè puga ser signat per qualsevol ciutadà. 

Etiquetes