#
13
0
17

Nules implanta el Programa Agent Tutor que desenvoluparà dos agents de la policia local

Es presenta com un recurs per a la protecció del menor i la prevenció en l’entorn educatiu

El Ple de l’Ajuntament de Nules ha aprovat dijous passat la implantació dins de la Policia Local del Programa Agent Tutor al qual es destinarà dos agents. Aquest programa, que va ser impulsat en el seu dia per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), és un servei que oferirà la Policia Local especialitzat en la promoció del respecte als drets de la infància, per la qual cosa la seua intervenció es concreta en l’àmbit de la protecció del menor i la prevenció en l’entorn escolar.

El programa “és una iniciativa molt important que es presenta com un recurs més per a donar suport a la comunitat educativa local. Amb la implantació d’aquest programa seguim amb l’especialització de la plantilla de la Policia Local que treballarà en la intervenció però especialment en la prevenció d’actuacions que puguen afectar els menors com ara l’assetjament escolar, drogues o l’ús responsable de les tecnologies. Pense que es tracta d’un servei necessari que precisa de la col·laboració de tots els agents implicats”, explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

En els propers dies es comunicarà als directors dels col·legis de la població la implantació a Nules d’aquest programa nou, i al mes de gener els agents que formaran part d’aquesta nova unitat presentaran a tota la comunitat educativa que participe en les jornades educatives que tindran lloc a Nules els serveis que ofereix.

Les matèries principals que engloba el Programa Agent Tutor estan relacionades amb situacions que tenen lloc en l’entorn educatiu; problemàtiques detectades a la via pública, locals o establiments públics; incidències registrades en l’àmbit de les Tecnologies de l’Informació i la Comunicació TIC; també engloba problemes de tipus mediambiental; intervencions de coordinació amb altres entitats i organismes; o actuacions de supervisió i seguiment de mesures adoptades amb menors, entre d’altres.

Etiquetes