#009F95
1
0
107

Nules incrementa l’aportació per a l’atenció benèfica i d’assistència

L’aportació és totalment municipal i en aquest exercici s’hi han destinat 80.000 euros

Nules ha incrementat l’aportació per a ajudes d’emergència, que passen de 60.000 a 80.000 euros per a aquest exercici, i com l’any passat es poden ampliar en l’últim trimestre.

Serveis Socials va invertir l’any 2016 en ajudes d’emergència, d’atenció benèfica i d’assistència, un total de 77.925,12 euros. L’aportació municipal inicial va ser de 60.000 euros i en l’últim trimestre es va ampliar fins a arribar a la quantitat esmentada.

La regidora de Serveis Socials, Rosa Ventura, explica que “aquests diners han sigut destinats, principalment, a necessitats bàsiques i a despeses relacionades en l’ús de l’habitatge, com ara la llum, el gas i l’aigua. No obstant això, abans de donar aquestes ajudes des del departament de Serveis Socials es realitza l’informe corresponent per a comprovar que la persona que ha fet la sol·licitud compleix els requisits. Cal destacar que en el primer trimestre de 2017 ja s’han invertit en aquests conceptes un total de 12.488,66 euros. En principi l’aportació és totalment municipal, ja que encara no s’han convocat les ajudes de la Diputació Provincial i de la Conselleria de Benestar Social”.

Des de Serveis Socials, a més de l’atenció benèfica i d’assistència, s’han dut a terme diferents tasques d’ajuda, com ara el Programa Conviu, en el qual han participat 17 persones entre els 22 i 54 anys; el Programa de Convivència o Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), mitjançant el qual s’han atés prop de 50 persones al mes; el Servei Atenpro per a dones víctimes de violència de gènere, del qual en l’exercici 2016 s’han beneficiat 8 dones; també s’han instal·lat tres localitzadors de persones majors amb deteriorament cognitiu lleu o moderat; i  34 persones entre 70 anys o més han sol·licitat la instal·lació d’un detector de fums per al seu domicili.

Per altra banda, huit persones han sigut beneficiàries del programa Menjar a Casa; la Unitat de Respir Familiar ha tingut una assistència de 12 persones; en el Programa d’Aula Domèstica han participat 13 dones; i dins del Servei Especialitzat d’Atenció a la Família (SEAFI) s’han atés 37 famílies, 34 menors en situació de risc i 10 menors amb mesures jurídiques de protecció.

Etiquetes