#
13
0
17

Nules posa en marxa un projecte de colònies controlades de gats i gates

El pròxim 7 de novembre s’impartirà una xarrada per a informar els veïns i les veïnes

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa un projecte per a tindre controlades les colònies de gats i gates que es troben en diferents llocs de la població i que, de vegades, ocasionen molèsties als veïns i a les veïnes.

El projecte Colònies Controlades de Gats el que fa és aplicar el mètode anomenat CES (Captura, Esterilització i Solta) mitjançant el qual es captura els gats per a la seua revisió veterinària i esterilització de femelles per a després soltar-los de nou en el seu hàbitat; sobre això el regidor de sanitat, Antonio Romero explica que “creiem que amb aquesta iniciativa s’ajuda a fer que no proliferen alguns problemes, a més pensem que els gats són necessaris al carrer per a evitar algunes plagues, per la qual cosa cal mantindre les colònies de gats controlades. Per tant, es tracta d’un tema en el qual la col·laboració i la conscienciació ciutadana és molt important”.

Precisament el pròxim 7 de novembre s’impartirà una xarrada per a informar els veïns i les veïnes sobre aquest projecte, alhora que s’indicarà els punts on es troben les colònies controlades, “també és important que els ciutadans ens comuniquen llocs on hi ha colònies de gats per a poder actuar”, matisa Romero.

El primer que es farà és un cens dels gats i les gates existents en les colònies ubicades al carrer de la Llosa, a la zona de l’estació de tren, darrere de l’Escola Taller o a la zona de Mercadona, principalment. En aquests punts es duran a terme diferents actuacions perquè les colònies estiguen controlades; a més, se senyalitzaran perquè se sàpia que hi ha colònies controlades de gats.

El projecte té la col·laboració de la Protectora El Corralet i de la colònia felina de La Gatera de les Alqueries, que s’encarrega de realitzar les accions, “aquesta és la millor manera de controlar la població felina d’un municipi i nosaltres tenim una experiència de quasi 10 anys en el control de colònies de gats de carrer. Un dels problemes que ens trobem és el desconeixement; per tant, cal formar la gent en diferents temes, com per exemple el menjar que es dóna als gats per tal de poder controlar bé i de la manera més sana possible”, comenta la presidenta de La Gatera, Paula Rubio.

Cal recordar que el passat mes de maig es va actuar per primera vegada en un solar ubicat al carrer de la Llosa, creuant el carrer de Sant Vicent, i per la bona acceptació se seguirà ara en altres punts on es troben colònies d’aquestes característiques i que poden generar alguna problemàtica.

Etiquetes