#
13
0
17

Nules s’adhereix al programa Jove Oportunitat de l’Institut Valencià de la Joventut

Les accions formatives i orientatives estan enfocades a joves de 16 a 21 anys que no han completat els estudis

Nules posarà en marxa una iniciativa enfocada a mostrar a joves que no han completat els estudis que hi ha noves oportunitats per a aconseguir un objectiu professional.

Aquesta actuació serà possible gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Nules al programa “Jove Oportunitat” (JOOP) promogut per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) mitjançant el qual es realitzaran accions formatives i d’orientació per a joves d’entre 16 i 21 anys que no han aconseguit la titulació de Batxillerat o no han completat els estudis d’un cicle formatiu (FP) de grau mitjà. El resultat que pretén aconseguir el programa Jove Oportunitat és afavorir que la persona jove participant realitze una reflexió integral sobre el seu projecte de vida amb la construcció d’un itinerari per a millorar la seua qualificació.

“Davant d’altres programes per a joves de baix nivell de formació que ni estudien ni treballen aquest presenta una particularitat i és que pretén ser un punt d’inflexió en la vida dels joves participants actuant sobre la seua actitud i recolzant la construcció d’un projecte de futur, per la qual cosa cada jove tindrà un entrenador, explica la regidora de Joventut, Rosa Ventura.

De fet la tasca d’entrenament grupal es realitzarà de manera intensiva durant quatre mesos, en grups de 15 participants, i en sessions de quatre hores diàries, mentre que l’entrenament personal tindrà sessions personalitzades basades en la confiança i la confidencialitat.

Aquest programa es desenvoluparà entre els mesos de gener i juny de l’any 2018 al Casal Jove i per a participar-hi les persones interessades han d’estar inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Cal destacar que aquest tipus d’actuacions amb joves amb un baix nivell de formació que necessiten augmentar la seua qualificació estan cofinançades pel Fons Social Europeu-Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Les persones interessades a participar-hi poden rebre’n informació al Casal Jove.    

Etiquetes