#
13
0
17

Nules treballa a donar vida a un solar en desús

El taller s’emmarca en la campanya Espai Verd Viu #RecuperemNules

Nules ha començat a treballar en un projecte centrat a donar vida a un solar en desús del municipi mitjançant la realització de diferents tallers emmarcats en la campanya Espai Verd Viu #RecuperemNules que ha posat en marxa la Regidoria de Medi Ambient.

En aquest primer taller s’ha iniciat la transformació del solar, així doncs entre tots els participants s’ha creat un bancal lasanya que en descompondre’s imitarà la formació d’humus al bosc, així tindrem terra rica per a plantar més endavant.

“El que es pretén es dur a terme una activitat que involucre els més menuts i també els majors del municipi per a conscienciar-los de tot allò que es pot fer per a tindre un espai més sostenible, per això treballem amb un solar en desús que transformarem per a fer-lo útil”, comenta el regidor de Medi Ambient, Jaume Segura.

En concret, en aquest taller s’han aprofitat residus orgànics com per exemple cartó o paper amb els quals s’ha creat un sistema de bancals anomenat horta “lasagna” especialment indicat per la recuperació de terres degradades. “Amb aquest sistema transformarem els residus en compost in situ per a poder plantar la nostra horta posteriorment”, matisa Segura.  

En aquesta iniciativa col·laboren juntament amb l’Ajuntament de Nules, Nules Sostenible, l’Associació Cultural La Corretjola, Nules Abraça'm Lactància i Criança, Escola de Pares i Mares CEIP Nou Pedro Alcázar, CEIP Cervantes, IES Gilabert de Centelles, AMPA Jaume I, CEIP Pío XII, Colegio Nuestra Señora de la Consolación, Turisme Nules i AMPA Lope de Vega.

Etiquetes