Dimarts, Abril 11, 2017 - 11:16
Alumnes de quart de Primària faran funcions fictícies de policia local per a detectar infraccions
Es pretén donar a conéixer les sancions més importants per a conscienciar els més menuts

Dins del Programa d’Educació Viària que imparteix la Policia Local als escolars de Nules s’introduirà, en el pròxim curs escolar 2017/2018, una novetat enfocada a fer que els xiquets i les xiquetes de la població coneguen  les sancions més importants que preveu l’ordenança municipal per a conscienciar aquest sector de la població. Les classes aniran dirigides a l’alumnat de quart de Primària, que “farà funcions fictícies de policia local per a detectar infraccions al carrer, seran multes simbòliques perquè tinguen un contacte real amb les conductes incíviques i d’aquesta manera comprendre els motius de les infraccions que comporten una sanció”, explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

Es continuaran impartint les classes teòriques però hi haurà un apartat més pràctic anomenat “Multes simbòliques” que a més d’explicar quines són les infraccions que han de ser sancionades, els alumnes faran eixides al carrer fent recorreguts de patrulla per la localitat. En aquestes eixides hauran de detectar comportaments relacionats amb la seguretat viària, la mobilitat de discapacitats, conductes cíviques o l’ús adequat del mobiliari urbà.

En el cas de detectar alguna presumpta infracció explicaran a la persona en qüestió el motiu pel qual pot tindre una sanció. Portaran una llibreta en la qual anotaran les conductes i els motius de les infraccions detectades. 

Aquest punt nou que s’introduirà en el Programa d’Educació Viària del pròxim curs escolar naix de la reunió que varen mantindre els directors dels col·legis de Nules amb l’inspector en cap de la Policia Local, l’agent encarregat del programa i l’alcalde per a fer balanç del programa realitzat en el present curs escolar 2016/2017, en el qual han participat un total de 369 alumnes de d’Educació Primària de Nules, en concret 120 alumnes de segon de Primària, 140 de quart de Primària i 109 de sisé de Primària. Els directors varen mostrar la seua satisfacció pels resultats obtinguts en aquest programa.

D D D D D D D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal