#F29400
2
0
53

Festes

Festes
GENER
 • CAVALCADA DE REIS: com cada poble del nostre país, Nules comença l'any amb la tradicional cavalcada de SSMM els Reis Mags d'Orient, que no deixen de vindre any rere any la nit del 5 de gener a portar els regals a tots els ciutadans del nostre municipi.
 • FESTA DE LA CLEMENULES: la festa de la clemenules se celebra al gener i ret honors a la clementina per excel·lència de la població. Diverses tertúlies i conferències omplin la setmana; a més, hi ha degustació de suc gratuïtament a la plaça Major.
ABRIL
 • SETMANA SANTA: aquesta tradicional festa, que se celebra al mes d'abril, té un important conjunt d'imagineria encarregat de recordar els esdeveniments transcorreguts en aquella època. Les quatre confraries que conformen la Setmana Santa a Nules es caracteritzen per tindre entre les seues files un bon nombre de confrares que llueixen els típics vestits de caputxí, que atorguen a aquest esdeveniment la rellevància que mereix. Els actes més destacats són: Diumenge de Rams, la Tamborada de Dilluns Sant, la processó del Viacrucis de Dimecres Sant, la processó general del Sant Soterrament de Divendres Sant a la nit i finalment la processó de l'Encontre de Diumenge de Pasqua.
 • FESTA DE SANT VICENT: festa declarada Festa d'Interés Turístic Local que se celebra el segon dilluns de Pasqua, dia del patró. També dita "festa dels Fadrins" en honor als fadrins del municipi. Des de bé primerenc les penyes de Nules engalanen els seus carros llançats per cavalls, i recorren els carrers omplint-los del colorit que dóna el tradicional confeti. El dia acaba normalment ala platja de passeig o en el cas dels més joves de festa.
 • LES BARRAQUETES: El dia de la Huitena de Corpus té lloc aquest únic referent de tradició religiosa que es conserva amb aquestes característiques. A la plaça Major, els nens llueixen sota les seues barraques de canyes, esperant el pas del Sant Sagrament. Aquesta festa ha estat declarada Festa d'Interés Turístic Local juntament amb el Corpus Christi i el dia de Nostre Senyor.
 • FIRA DEL LLIBRE: la fira del llibre es realitza a la plaça major i té infinitat de casetes que busquen omplir tots els racons del municipi de literatura. A més a més té xarrades diverses.
JUNY
 • FESTES DEL BARRI DE SANT JOAN: una de les tradicionals festes de barri són les que se celebren al juny en honor a sant Joan, al barri que duu el seu nom. Es componen sobretot d'espectacles taurins, revetles, sopar de germanor, la crema de les fogueres la nit de Sant Joan i la processó. També durant el mes de juny, es realitza una programació ales platges per a tots els públics i amb tot tipus d'esdeveniments: culturals, esportius, musicals, etc.
JULIOL
 • ACTIVITATS D'ESTIU A LA PLATJA: durant l'estiu es realitza una programació a les platges amb tot tipus d'esdeveniments: culturals, esportius, musicals, etc., per a tots els públics.
AGOST
 • FESTA DE SANT ROC A LA PLATJA: el mes d'agost és de un dels que més esdeveniments acull al municipi. Amb les festes de Sant Roc a la zona marítima, que comencen la segona setmana d'agost, les festes comencen les que no acabaran fins als finals de mes.
 • FESTES PATRONALS DE SANT BARTOMEU: se celebren la segona quinzena d'agost. Són, sense cap dubte, les festes més esperades al municipi. Comencen amb la tradicional crida, un dels actes més divertits dels que es viuen en ple estiu. Els bous (per la vila i embolat), les mascletades, el mesón de la tapa i del vi, els jocs infantils, el ball de disfresses, el torneig de futbol sala, la volta ciclista, el sopar de germanor i la processó en honor al patró són alguns dels actes més representatius.
 • FESTES PATRONALS DE MASCARELL: també l'annex de Mascarell celebra les festes en aquest mes cap a l'última setmana. Els actes se centren en revetles, ball, bous i jocs infantils.
SETEMBRE
 • FESTES DEL BARRI DE SANT XOTXIM: a mes de setembre comencen les festes en el barri de Sant Xotxim. La processó, els espectacles taurins, les revetles i diverses activitats són alguns dels atractius d'aquestes festes tan singulars.
 • FIRA DE NULES: el mes de setembre acull la ja declarada Festa d'Interés Turístic Fira de Nules, una de les fires més antigues de la Comunitat Valenciana. En els seus inicis estava dedicada a la ramaderia i a l'agricultura, però actualment es barregen tot tipus d'àrees com ara l'automobilisme, l'alimentació, el turisme, el tèxtil, els comerços locals, les atraccions, etc.
OCTUBRE
 • FESTES PATRONALS DE NOSTRA SRA. DE LA SOLEDAT: el segon diumenge del mes d'octubre, Nules el dedica a la seua patrona. Com que està molt prop de dos dies festius com són el 9 d'Octubre (dia de la Comunitat Valenciana) i el 12 d'octubre (dia de la Hispanitat), sempre s'intenta que les festes se celebren coincidint amb aquestes festivitats al llarg de la primera quinzena. Entre els actes a destacar es troben: el certamen literari dels Jocs Florals, els espectacles taurins,el mesón de la tapa i del vi, les activitats esportives, l'homenatge a la figura del Rei Jaime I el Conqueridor o la cavalcada commemorativa del 9 d'Octubre, entre d'altres.
NOVEMBRE
 • FIRA MEDIEVAL DE MASCARELL: se celebra a principi de novembre a Mascarell i té moltes parades dedicats a l'artesania, alimentació, animació, etc. Tots els participants van amb vestits de l'època medieval.
DESEMBRE
 • FIRA DE NADAL: a les acaballes de l'any resta la tradicional Fira de Nadal, dedicada als més menuts. La plaça Major es transforma en un gran parc on xiquets i majors gaudeixen de totes les activitats.